Μουσικά

Το πιάνο του Freddie Mercury που συνέθεσε το «Bohemian Rhapsody» πωλείται για 1,7 εκατομμύρια λίρες! Οι 15 σελίδες των στίχων για το επιτυχημένο τραγούδι έφτασαν επίσης 1,3 εκατομμύρια £!

today8 Σεπτεμβρίου, 2023 171 1

Φόντο
share close

Το πιάνο του Freddie Mercury – το οποίο χρησιμοποίησε για να συνθέσει το «Bohemian Rhapsody» των Queen – πουλήθηκε για 1,7 εκατομμύρια λίρες σε δημοπρασία.

Το αντικείμενο που απέσπασε περισσότερο στον οίκο δημοπρασιών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ήταν το πιάνο που χρησιμοποίησε ο Mercury για να συνθέσει το επιτυχημένο τραγούδι «Bohemian Rhapsody» – ένα Yamaha Grand του 1973, το οποίο πουλήθηκε για 1,7 εκατομμύρια λίρες. Αυτό ξεπέρασε το ποσό που έφτασε το πιάνο του John Lennon, το οποίο χρησιμοποίησε για να γράψει το «Imagine», σε προηγούμενη δημοπρασία. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το τελευταίο πουλήθηκε για 1,68 εκατομμύρια λίρες το 2000 και αγοράστηκε από έναν άλλο μουσικό, τον Τζορτζ Μάικλ.

Αλλού στη δημοπρασία του Sotheby’s, άλλα αντικείμενα από την αυτοπεριγραφόμενη συλλογή του Mercury με «exquisite clutter» περιελάμβαναν 15 σελίδες στίχων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για την προαναφερθείσα επιτυχία του 1975. Αυτά γράφτηκαν σε στάση μιας αεροπορικής εταιρεία που δεν λειτουργεί και αποκάλυψε ότι το τραγούδι είχε σχεδόν τον τίτλο «Mongolian Rhapsody», με τον frontman να διαγράφει την πρώτη λέξη και να την αντικαθιστά με το «Bohemian».

Άλλα αντικείμενα σχετικά με το «Bohemian Rhapsody» που πωλήθηκαν στη δημοπρασία περιελάμβαναν το ασημένιο βραχιόλι με φίδι που φορούσε ο Mercury στο μουσικό βίντεο και τη χρυσή καρφίτσα Cartier που ο μάνατζερ των Queen χάρισε σε κάθε μέλος αφού το τραγούδι έφτασε στην κορυφή των charts. Ο τελευταίος είχε χαραγμένο το “Queen number 1” πάνω του και πήγε για £166.000, ενώ το πρώτο δημοπρατήθηκε για £706.008.

Όπως αναφέρθηκε από το Sky News, το ασημένιο βραχιόλι με φίδι κέρδισε τις 295.000 λίρες που πληρώθηκε για ένα φυλαχτό από δέρμα και χάντρες που φορούσε προηγουμένως ο John Lennon και έθεσε το ρεκόρ του πιο αμειβόμενου για ένα κόσμημα που κάποτε ανήκε σε ροκ σταρ.

Άλλα σημαντικότερα σημεία της δημοπρασίας περιελάμβαναν τους χειρόγραφους στίχους των «Killer Queen» και «We Are The Champions», οι οποίοι πουλήθηκαν για £282.385 και £320.990 αντίστοιχα, μια πράσινη πόρτα διακοσμημένη με ζωγραφισμένες στο χέρι σημειώσεις αγάπης από θαυμαστές (£412.750) και του Mercury. Το εμβληματικό στέμμα από στρας και μανδύα από ψεύτικη γούνα που φορέθηκε κατά την τελευταία περιοδεία των Queen το 1986 (641.704 £)

Πωλήθηκαν επίσης αντικείμενα από τη συλλογή έργων τέχνης του, συμπεριλαμβανομένων εκτυπώσεων από τον Πάμπλο Πικάσο, τον Σαλβαδόρ Νταλί και τον Μαρκ Σαγκάλ, καθώς και τη συλλογή ιαπωνικής τέχνης του, η οποία περιελάμβανε μια ξύλινη εκτύπωση Utagawa Hiroshige του 1857, η οποία έφτασε τις 295.169 £.

Ο τραγουδιστής πέθανε το 1991 από πνευμονία που σχετίζεται με το AIDS και ήταν 45 ετών. Περισσότερα αντικείμενα πρόκειται να δημοπρατηθούν και τα έσοδα αναμένεται να φτάσουν περίπου τα 6 εκατομμύρια £ συνολικά.

Μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία θα διατεθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και όλα τα χρήματα από την πώληση ενός διαμαντένιου δαχτυλιδιού και ενός Cartier onyx – που δόθηκε στον Mercury από τον Elton John – το οποίο πουλήθηκε για 273.000 λίρες τα οποία θα διατεθούν στο AIDS του τραγουδιστή Rocket Man φιλανθρωπικό ύδριμα.

Written by: 89rainbow

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Μουσικά

Οι Rolling Stones ανακοινώνουν το Hackney Diamonds – το πρώτο νέο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος εδώ και 18 χρόνια

Οι Rolling Stones ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του «Hackney Diamonds», του πρώτου νέου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος εδώ και 18 χρόνια. Τα μέλη του συγκροτήματος Sir Mick Jagger, Keith Richards και Ronnie Wood μοιράστηκαν τα νέα σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Hackney Empire στο Λονδίνο, με οικοδεσπότη τον Jimmy Fallon, την Τετάρτη (06.09.23). Το LP 12 κομματιών είναι το πρώτο τους στούντιο σύνολο νέου υλικού μετά το 'A […]

today7 Σεπτεμβρίου, 2023 29 1

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Στον 89RAINBOW η μουσική του
παρελθόντος  συναντά αυτή του σήμερα!

0%